onsdag 25 mars 2015

HALLSTRÖM, ANN (SVERIGE)


HALLSTRÖM, ANN (SVERIGE)
FÖRFATTARE och ÖVERSÄTTARE
2003 (och då och då 2009)


Jag tror att FSL har varit och kan vara en bra tvärvetenskaplig mötesplats och tankeverkstad och ett samtalsrum för utövare inom ämnena litteratur, konst, musik, humaniora och naturvetenskap och kanske även andra områden.  Men jag tror inte att det ska betraktas som en kurs, utan ha kvar den fria och rörliga form som utgår från deltagarna och deras pågående arbeten och verksamheter. Men idag kanske det krävs validering och status som kurs för att få finansiering?
     Kanske kunde verksamheten söka ny vägar och riktas mot arbetslösa kulturarbetare eller nyanlända akademiker, konstnärer och kulturintresserade som behöver språkträning och kanske längtar efter stimulans och inspiration och har svårt att möta likasinnade i sin vardag, och kanske även ha en ungdomsverksamhet?
   Möjliga samarbetspartners och finansiärer, t.ex. staden, kommuner, arbetsförmedlingar, skolor, stiftelser?
     Sist men inte minst tror jag att det är viktigt att FSL värnar om att stödja och föra fram kvinnor i deras kulturella verksamheter och projekt, och att seminarierna utgår från deltagarnas intressen.

     Det jag har uppfattat som positivt med FSL är formen. Just att den har varit ganska obestämd och kravlös och att det inte har varit ett föredragsserie och inte heller en kurs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar